«ΠΑNΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ» ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 2014

8 Αυγούστου 2014 | Δελτία τύπου
brussels

Η Αθλητική Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδος συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αστυνομικών & Πυροσβεστών (European Police and Fire Games 2014) που πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Βρυξελλών, από 12-7-2014 έως 20-7-2014, με συμμετοχή αθλητών στα ατομικά αθλήματα του Στίβου, της ποδηλασίας και της σκοποβολής.

Βρυξέλλες, η πρωτεύουσα της Ευρώπης και η καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προέλευση της ονομασίας αυτής της πόλης, προέρχεται από την παλαιά ολλανδική λέξη Broeksel (όπου broek σημαίνει βάλτος και sel κτίσμα/δωμάτιο εκ του λατινικού cella), που σημαίνει «σπίτι στον βάλτο». Πίσω, όμως, από αυτόν το σοβαρό και αυστηρό τίτλο κρύβεται μια πόλη που ξετρελαίνεται για Μπίρα, σοκολάτες και τηγανητές πατάτες, έχει για μασκότ ένα μπρούτζινο αγαλματάκι-αγοράκι, λατρεύει τη μουσική και το χορό, διαβάζει κόμικς και να περνά τη μέρα της σε πάρκα, οι αθλητές μας ως μέλη της Ελληνικής αποστολής, ύστερα από τους εντυπωσιακούς αγώνες που έδωσαν, κατάφεραν τελικά και κέρδισαν δύο Χρυσά και ένα Ασημένιο μετάλλιο.

Το διήμερο 14-15/07/2014 έγιναν τα αγωνίσματα του στίβου στο ιστορικό στάδιο Heysel, το οποίο μετά την ανακατασκευή του μετονομάστηκε σε στάδιο King Roi Baudouin. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή αθλητών από χώρες όπως η Ρωσία, η Αυστρία, η Ισπανία και η Πολωνία κατεβάζοντας πλήρεις ομάδες.

Στα 400μ. με εμπόδια τρέχοντας στο δεύτερο διάδρομο, η αθλήτρια μας Θεοδοσία Νακοπούλου, κατέλαβε την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 62.29 με αρκετή διαφορά από τη δεύτερη αθλήτρια.

Την ίδια ημέρα δύο ώρες αργότερα στον τελικό των 200μ. και τρέχοντας στην πέμπτη διαδρομή και πάλι η Θεοδοσία Νακοπούλου, κατέλαβε την πρώτη θέση και το Χρυσό μετάλλιο με χρόνο 26.59 αφήνοντας την δεύτερη αθλήτρια από την Πολωνία να ακολουθεί με χρόνο 27.56.

Στο άθλημα της σκοποβολής με αεροβόλο όπλο η αθλήτρια μας Ειρήνη Ιωάννου κατετάγη δεύτερη κατακτώντας το Ασημένιο μετάλλιο, πίσω από την ρωσίδα Marchenco. Στους άντρες οι συμμετοχές ήταν πάρα πολλές, ιδιαίτερα στα πυροβόλα, και οι επιδόσεις ήταν αντάξιες παγκοσμίου κυπέλλου. Συνολικά αγωνίστηκαν 75 άτομα στην κατηγορία FBI (με καλύτερη επίδοση 198/200), 22 στην κεντρική πυροδότηση (το χρυσό στο 550/600), 12 στα αεροβόλα (το χρυσό στο 571/600), 45 στην IPSC (100% / 616.2567) και 23 στο δίαθλο (καλύτερος χρόνος 00:20:08).

Στο άθλημα της ποδηλασίας, οι αθλητές μας πήρανε μέρος στο αγώνισμα τις «ποδηλασίας δρόμου». Ο αγώνας έγινε στο χωριό Incourt 60 χιλιόμετρα από τις Βρυξέλλες. Ο αγώνας ήτανε υψηλού επιπέδου με συμμετοχές από επαγγελματίες αθλητές. Το σύνολο των συμμετοχών ήταν 60 άτομα περίπου. Ο αγώνας ήταν σιρκουϊ κλειστή διαδρομή των 5χιλιόμετρων και 8 στροφών. Η διαδρομή αποτελούνταν από ανηφορικά ασφάλτινα κομμάτια, κατηφορικά, πλακόστρωτα και ευθείες. Περνούσε μέσα και έξω από το χωριό. Ο Κωνσταντίνος Αλεπάκης αγωνίζονταν στην Κατηγορία Senior A ο οποίος εγκατέλειψε στην 5 στροφή από μηχανική βλάβη DNF.

Ο Βασίλης Καραγεώργος αγωνίζονταν στην κατηγορία Senior B και κατάφερε ανάμεσα από όλους τους αθλητές να αναρριχηθεί στην δέκατη θέση (10) της συνολικής βαθμολογίας του αθλήματος.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την αθλητική εταιρεία «CAP» για τη χορήγηση αθλητικού υλικού στα μέλη της αποστολής.

Δεν θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε τη Φυσική μας Ηγεσία και ιδιαίτερα τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος είναι αρωγός και συμπαραστάτης της υλοποίησης όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων μας.

Το Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης, εκφράζει τα πιο θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και σε όλους όσους συνετέλεσαν σε αυτήν την προσπάθεια.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες!!!

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Άγγελος Τριπολιτσιώτης
Πύραρχος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γεώργιος Καγιαλής
Πυραγός

  • O καιρός σήμερα